Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Новини

София ще купи още 22 газови автобуса, търгът за 30 дизелови е прекратен

„Столичен автотранспорт“ е прекратил обществената поръчка за покупката на 30 нови дизелови автобуса и ще пусне нова, но за 22 газови. Това съобщиха за Kmeta.bg от Столична община. Причината за “рокадата“ се крие от една страна в критиките, че общината продължава да залага на замърсяващите дизелови двигатели, а от друга – до крайния етап на поръчката е достигнал само един кандидат.

Решението е минало през гласуване в Столичен общински съвет, където е гласуван докладът на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, с който се предлага да бъде отменено решението на СОС от април 2016 г. и да приеме новото предложение за газовите возила.

В момента се изготвя новата обществена поръчка, като прогнозната цена за 22-те машини е 8 млн. лв. Същите пари бяха предвидени и за дизеловите автобуси, но те щяха да са с осем броя повече. Заради екопараметрите си те са и по-скъпи, но по-полезни за жителите и гостите на града.

Новите машини са част от големия план за закупуване на общо 110 автобуса за нуждите на столицата. От общината уточняват, че досега се е чакало одобрението на Европейската инвестиционна банка, която предоставя финансирането.

Източник: Economic.bg

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си