Новини

EK актуализира документа с отговори на често задавани въпроси по прилагане на Регламента за санкциите при обществени поръчки

На 26 август Европейската комисия публикува втора част въпроси и отговори по прилагане на Регламент (ЕС) 2022/576 на Съвета от 8 април 2022 г. за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна (Регламента за санкциите), по отношение на възлагането на договори за обществени поръчки.

Документът, озаглавен “Често задавани въпроси относно санкциите срещу Русия в областта на обществените поръчки” е наличен на английски език на страницата на Комисията, посветена на санкциите срещу Русия (четвъртият документ отдолу нагоре на страницата, нови са въпроси и отговори 37-48) и може да бъде достъпен чрез следната директна връзка. От АОП предоставиха неофициалния превод на новите въпроси и отговори, който е публикуван в страницата “Санкции срещу Русия” на Поратала за обществени поръчки.

Повече за прилагането на Регламента за санкциите при изпълнението, възлагането и участието в обществени поръчки и изпълнението на дейности, финансирани със средства от ЕС, може да научите от септемврийския брой на Списание ЗОП ПЛЮС, както и на предстоящите ни обучения – разширеното тридневно практическо обучение ЮРИСПРАКТИК+, което ще се проведе на 7-9 септември т.г., и еднодневния БЛИЦ УЕБИНАР, посветен на актуални насоки и казуси по прилагане на правилата на Регламент (ЕС) 2022/576 за санкциите, насрочен за 20.09.2022 г.

Всеки участник в тези две обучения ще получи и актуализираната версия на Притурката „ВъзложителѢ”, посветена изцяло на Регламент (ЕС) 2022/576.

Очакваме Ви!

ПОВЕЧЕ ЗА ОБУЧЕНИЯТА ТУК

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker