Нека заедно да бъдем по-успешни в обществените поръчки и през 2022 г., поръчайте своя годишен абонамент за Списание ЗОП ПЛЮС още днес!

Минали броеве

Брой 1, 2021: ПРОМЯНА 22 ИЛИ НОВА НАДЕЖДА

Скъпи читатели,

След като отминалата 2020 г. ни донесе неочаквани изпитания, но и ни накара да се замислим за истински важните неща в живота, началото на новата 2021 г. идва с много надежди за промяна към по-добро. Промяна, която както прозират все повече от нас, е не само нещо голямо, идващо извън нас и случващо се изведнъж. А и въпрос на личен избор и отговорност, на воля и активност, на търпение и постоянство, на сговор и разбирателство с другите. Или с други думи, промяната е и това, което индивидуално или колективно създаваме с всички онези малки избори, които, осъзнато или не, правим всеки миг по своя път.

На промените, но тези в ЗОП, е посветен основният материал на бр. 1 за новата година. В него главният ни консултант г-н Ивайло Стоянов прави аналитичния преглед на новите моменти в закона, окончателно гласувани от Народното събрание и обнародвани в Държавен вестник през декември. Подробен, вникващ в логиката на промените, разкриващ експертния принос зад новите моменти и разясняващ отражението им в практиката, този текст обещава точно това, което е необходимо на експерта по обществени поръчки, за да бъде в крак с действащата нормативна уредба.

Няма да бъдат разочаровани и всички, които очакват друга запазена марка на Списание ЗОП ПЛЮС – знаковата поредица с преглед на най-новото в съдебната практика. Защото именно съдебната практика може да ни даде не само по-добро разбиране на разпоредбите, но и много полезни идеи за намиране на изход и от най-заплетените казуси при обществените поръчки.

Ролята на традиционно силен завършек на броя остава за популярната рубрика с отговори на въпроси от експертната практика по ЗОП и работата в ЦАИС ЕОП.

Tъй като ефективната работа по ЗОП в дигитална среда остава наш основен приоритет, новият брой ще предложи много полезни съвети за овладяване на всички тънкости при използване на платформата ЦАИС ЕОП, която от 01.01.2021 г. вече осигурява и нови функционалности.

Приятно и ползотворно четене!  И нека си пожелаем здраве, радост, осъзната мъдрост и много успехи през новата 2021 г.!


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ПРОМЯНА 22 ИЛИ НОВА НАДЕЖДА

Аналитичен преглед на новите моменти в Закона за обществените поръчки, обнародвани в ДВ. бр. 107 от 18 Декември 2020 г.,

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • БАРОМЕТЪР ЗОП ПЛЮС: Експертите по ЗОП с анкета относно електронните поръчки по повод една година ЦАИС ЕОП, ЗОП+
  • ПРАКТИЧЕСКИ ПОУКИ: Избрани казуси от най-новата практика на КЗК и ВАС по приложението на ЗОП и ППЗОП, Полина Цокова
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП

Ако желаете заедно да сме по-успешни в обществените поръчки и през 2022 г., може да се абонирате за Списание ЗОП ПЛЮС или да заявите услугите и изданията ни на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

АБОНИРАЙТЕ СЕ за Списание ЗОП ПЛЮС, подарете си УСПЕХ!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си