Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Новини

Утвърден е нов пакет документи за ПК, променя се и регистрацията на процедури за контрол чрез случаен избор

На Портала за обществени поръчки (ПОП), в секция „Предварителен контрол“, подсекция „Обща информация“ е публикуван обновен пакет документи относно осъществяването на външен предварителен контрол по чл. 232, чл. 233 и чл. 235 от Закона за обществените поръчки (ЗОП). Това оповестиха от АОП в съобщение на ПОП.

Видно от съобщението, на посочения адрес са налични актуализирани правила за електронен обмен на информация при осъществяване на външен предварителен контрол, както и на образци на придружително писмо/уведомление за изпращане на документи за контрол по чл. 232, чл.233 и чл. 235 от ЗОП и становище за осъществен контрол по чл. 232 от ЗОП, които се прилагат от 01.07.2021 г.

В друг анонс от Агенцията оповестиха и това, че от 1 юли 2021 г. се променя начинът за регистрация на процедури за контрол чрез случаен избор. Въвеждането на данни в системата за случаен избор се извършва изцяло чрез функционалностите на централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП).

От АОП уточняват, че подаването на регистрационна форма по действащия до момента ред няма да е възможно след 23:59 ч. на 30 юни 2021 г.

Източник: АОП

 

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си